![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
||||
|
Отари мирно спочивали,
Багаття блимало в степу, Сріблясті зорі нахиляли Голівки в темряву сліпу. Ще цар Давид отак, напевно, Свою отару мирно пас. Століття злинули даремно — Тут зупинивсь, здавалось час. Можливо, й досі в Палестині Вартують стада пастухи. Ті ж самі скелі брудно-сині, Ті ж самі стоптані шляхи. Але історія планети Свій хід змінила ще тоді, Коли отари спочивали І пахли трави молоді. Коли над сонними шляхами Всесвітній подих зупинивсь, І ангел в полі з пастухами Враз сповістив: «Він народивсь!» Здригнувся світ. А Палестина Так і лишилась в самоті. Ісус Христос — її дитина — Розп’ятий нею на хресті. Ні хори ангелів над нею, Ні важкі кроки мудреців Не розбудили в ній святої Надії тисяч праотців. Але ми дякуємо небу, Що ця надміру довга ніч Збудила в нас святу потребу Зустрітись з Богом віч-на-віч. І ми прийшли до ясел вбогих, Як ті єврейські пастухи. Бо лиш туди, в присутність Бога, Ведуть житєвії шляхи. Юрий Вавринюк |
![]() |
![]() |
|
||||
|
Різдво
Як день весни, що заходу не знає, Як мудрості живої торжество, Як сім небес, що в шибці кожній сяє, Господь наш людям дасть у дар Різдво. І ось вночі накресленим порядком Над немовлям в колисці — над Царем — Засяяла зоря, щоб стати нам світанком, Прозорливцем віків й поводирем. Дитя наділять щедрими дарами Волхви зі сходу. Та чи зможеш ти З людьми їх порівняти і серцями, Які Йому приносим, як світи? Йому до ніг, Хто жив не як лінивий, А, зруйнувавши пекло вогняне, Своїм життям заплатить в час великий За душ людських безсмертя осяйне. Юрій КАМІНСЬКИЙ |
![]() |
![]() |
|
||||
|
Життя
Життя - не легка річ... Візьміть, самі простежте: Життя - це в темну ніч Знайти вузеньку стежку І сміло нею йти Так звично, як додому Ідеш з дороги ти, Забувши, геть про втому. Життя - це згусток мрій, Бажань широка нива, Це спів весняний мій І сміх дітей щасливий. Життя - важкий урок, В кінці його екзамен. Життя - це в вічність крок, Омріяну віками! Життя - це неба синь, Це стигле в полі жито. Життя - це Божий Син, Що нас навчав, як жити. Тому чимдуж спіши, Пізнай, що щастя в Бозі! І Він в твоїй душі Відкриє новий розділ. Анатолій Бабачук |
![]() |
![]() |
|
||||
|
Небесний дар
Небесний дар,- вірші складати Про Тебе, Боже Всеблагий, Любов і милість оспівати, Що все Твоє і я є Твій! Наповнив серце,Ти,словами Подяки,радощів й хвали І в ньому Свій кордон поставив Від злоби,лестошів й хули. Нехай несеться пісня слави Від флори,фауни,людей Тобі Творець,наш Бог Державний, Що серце зустрічі так жде! Вячеслав Радион |
![]() |
![]() |
|
||||
|
Пілігрим
На крилах вранішніх вітрів Летів я до морів далеких, Як від гнізда свого лелека До незнайомих берегів. Я заблукав посеред скель, В темряві мороку безмежнім. Палив мости, фортеці, вежі Один у вихорі пустель. Та Ти й тоді за мною стежив З небесно-зоряних осель. В пустелі квіти проросли, Темряву світло розігнало, З руїн моє життя постало, Зі скель джерела полились. Я встану рано на зорі Тобі хвалу, Святий, віддати! Ти вже спішиш мене вітати Й ласкаво дивишся згори. |
| Powered by vBulletin® Version 3.8.6 Copyright ©2000 - 2011, Jelsoft Enterprises Ltd. Перевод: zCarot |