![]() |
![]() |
![]() |
|
|||
|
На Голгофу
Голгофа, хрест, Страшні криваві сни... Юрба реве: «Розпни, розпни, розпни!» І розпяли ... На голові вінок, По краплі кров Спливає у струмок. Юрба реве: «Коли ти Бог єси, То злізь з хреста І сам себе спаси! Якщо не Бог, А лиш юдейський цар, То військами На ворогів удар! А ти мовчиш, Здригаєшся, мов трус, Га! Ти не Бог, Лиш назарей, Ісус!» Голгофа, хрест, Страшні криваві сни... Прости їм, Боже, Бо сліпі вони... |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
||||
|
Летить життя у проміжках доби,
Летить життя у днях, як в сантиметрах. Що рахувать? Зіб’єшся від лічби: Умерти — жити, жити — знову вмерти. Підняти вгору два своїх крила І бігти полем, щоб таки злетіти! Набрати в пелену зела І все життя до болю полюбити! Летіти полем, щоб не забруднить, Не розірвати гнівно, не згубити Весни і квітня, тиху щастя мить, Не розтоптати білосніжні квіти. Любити те, що в світі лиш одне — Кохання, слово, матір, Батьківщину. Летіти полем у життя земне, Знайти мету, завдання і причину. Олеся Білоус |
![]() |
![]() |
|
||||
|
Я із мочару Богом взятий
І посаджений в добрий грунт. Кожна гілка раює тут, Зодягнувши уквітчані шати. Тут впізнав я вперше турботу, Догляд щирий Садівника. Дуже ніжна Його рука — Батько добрий, ласкавий достоту. О, коли Він моє коріння Живить водами із небес, То на Нього свій цвіт увесь Я зронити маю хотіння. А коли Він мене зодягає В ризи пишнії навесні, То усе шепотить в мені, Що безмежно Майстра кохає. Садівниче небесного саду! Як ти вмієш садить і ростить, Як ти вмієш сухе оживить І усе привести до ладу! Садівниче небесного саду! Як мені Тебе не любить?! Ти схотів мені милість чинить І любов дарувати, і правду! Василь Мартинюк |
![]() |
![]() |
|
||||
|
Закон збереження любові
Дарма, що світ цей жадібний до крові — Несе тривог чимало нам і мук. В Святім Письмі — науці із наук, — Лежить закон збереження Любові. Його читай, натомлений журбою, Храни, як небо зорі золоті. Якщо ми віримо в Ісуса на хресті, То значить віримо в збереження любові. Яке воно — майбутнє — в нас з тобою? Панують гріх і темрява, як ніч. І ми блукаємо у хащах протиріч, Наперекір Законові Любові. То ж на коліна станемо обоє — Нехай сльоза спокути обпече. Відчуємо, як щасно потече Крізь душі наші джерело любові. Сергій Рачинець |
![]() |
![]() |
|
||||
|
Прийшов в гріхах — а вийшов бездоганним,
Прийшов брудний — омивсь до білизни. Лежав побитий, кров спеклася в ранах, Прийшов Ісус — і зникли жахи-сни. Боліло серце — втішилось в надії, Зчорніло небо — зблиснула блакить. Ховав у пазусі думки лихії — Прийшла Любов — зцілила душу вмить. Нікчемним був — назвався сином Божим, Жорстоким жив — доріс до каяття. Блукав в пітьмі — та зблиснув ранок гожий, Пішов у смерть — а вийшов у життя. Прокинувся — і зникли ранки сірі, Хоча не раз і гинув, і вмирав. Прийшов Месія, щоби той, хто вірить, Родившись смертним, — вічність обійняв. Юрій Вавринюк |
![]() |
![]() |
|
||||
|
Подяка
В щоденних скорботах і гірких сльозах До Тебе приходимо, Боже. Свій біль і журбу несемо в молитвах; Нам милість Твоя допоможе. Ти хліб нам щоденний даєш у житті, У розпачі Сам потішаєш. Ти нас не залишив в гріховній пітьмі, Любов’ю серця зігріваєш. Подяка Тобі нехай лине від нас До чисто-блакитного неба. У горі і в смутку, і в радісний час Ти з нами. Це все, що нам треба! Светлана Бурдак |
![]() |
![]() |
|
||||
|
Небо
Я дивлюсь у простори небес... Там домівка моя де спочину; Там побачу Того Хто воскрес; Він пригорне мене як дитину. Мої сльози рукою зітре І подивиться ніжно у очі. Скаже: «Доню чекав Я тебе!» О, як серце почути це хоче! Там у небі не буде страждань, Вже не буде лихої години І на душу тяжких нарікань Від недоброї, злої людини. Там лунатиме пісня моя Зі святими в чудовому хорі. Прощавай же навіки земля, Мій притулок в небеснім просторі! Светлана Бурдак |
![]() |
![]() |
|
||||
|
Бажання (F)(F)
Не приснилося й не побачилось, А все сталося на яву: Я до Тебе прийшла на побачення — Залишилась й з Тобою живу… Краще день на подвір’ях Твоїх, Аніж тисяча в іншому місці! Ліпше дай мені воду і хліб, Ніж бенкет у безбожному місті… Тату мій, одного я прошу І цього усім серцем жадаю, Щоб хвалити і славить Його В Храмі вічнім Небесного краю! Мій Господь!!! Як прекрасний Ти! Вся краса і добро в устах: Слово істини, щоб стерегти Справедливість і Божий страх… Хочу в домі Твоєму жити, А не просто приходити в гості, Прагну вічно з Тобою бути У Небесній святій високості… 24.11.2008р. (L)(L) |
| Powered by vBulletin® Version 3.8.6 Copyright ©2000 - 2011, Jelsoft Enterprises Ltd. Перевод: zCarot |