Форум Христиан

Форум Христиан (http://forum-hristian.ru/index.php)
-   Про форум христиан (http://forum-hristian.ru/forumdisplay.php?f=58)
-   -   ВОПРОСЫ НА ЛЮБУЮ ТЕМУ (http://forum-hristian.ru/showthread.php?t=7906)

Edward 08.06.2009 06:26

Аще же осужден буду понести наказание, даруй ми быти терпеливу, якоже ты сам терпеливно несл еси усекновение главы твоея, желанное от Иродиады. Ей, Крестителю Христов! Простри ми, рабу твоему, руку, крестившую Христа Спасителя моего, да мя извлечеши из глубины погибели. Ты еси больший всех в рожденных женами, ты еси первый по Богородице, праведник между человеки. Сего ради прибегаю к тебе аз, имеяй потребу в велицем ходатае, яко велик есмь грешник. Убо и да осенит мене, недостойнаго, благодать твоя, Предтече Господень.

Edward 08.06.2009 06:26

Молитва заключенного к святому Иоанну Предтече:
Предтече и Крестителю Христов Иоанне, проповедниче покаяния! Ты неповинне всажден был еси в темницу: аз же, вверженный в злоключение сие, достойное по делом моим приемлю, яко преступник правды и закона. Всели в мое сердце чувство покаяния о гресех моих! Несть бо ни единыя злобы ни беззакония, ихже аз, окаянный, не содеях; престрашни греси мои. Учителю правды! научи мя право глаголати о мне самом пред судиями. Не преставаяй и в темнице обличати беззаконнаго Ирода, даруй ми, да наипаче зде обличает мене совесть моя, да от обличении ея не возмогу на долзе времени утаити мое преступление.

Edward 08.06.2009 06:28

Молитва великомученице Анастасии, именуемой "Узорешительница" (о заключенных):
О многострадальная и премудрая великомученице Христова Анастасие! Ты душею на небеси у Престола Господня предстоиши, на земли же, данною тебе благодатию, различная совершаеши исцеления: призри убо милостивно на предстоящия люди и молящиеся пред мощами твоими, просящия твоей помощи: простри ко Господу святыя молитвы твоя о нас, и испроси нам оставление согрешений наших, недужным исцеление, скорбящим и бедствующим скорую помощь: умоли Господа, да подаст всем нам христианскую кончину и добрый ответ на Страшнем Суде Своем, да сподобимся и мы купно с тобою славити Отца и Сына и Святаго Духа во веки веков. Аминь.

Edward 08.06.2009 06:58

Конечно объясню. Эту молитву "Молитва великомученице Анастасии, именуемой "Узорешительница" (о заключенных)" - можете читать Вы после утренего и вечернего правила (в молитвослове утренее и вечернее правило есть, в начале каждого молитвослова).
А "Молитва заключенного к святому Иоанну Предтече" - должен читать осужденный желательно так же...если не может, пусть просто читает, в начале "Слава Тебе Боже наш, слава Тебе", "Царю небесный..." и молитву.

Елена Янавич 08.06.2009 19:50

Первого июня родилась внучка Арина ,не подскажите каким именем её крестить будет правильнее.

Наталья Игна 08.06.2009 22:13

Здравствуйте, Эдуард! прошу Вас помогите мне советом: кому помолиться-муж решил уйти к другой женщине, а ведь у нас двое маленьких детей, ничего не слушает, как заговоренный себя ведет. Мы прожили вместе 11,5 лет душа в душа, а теперь, что творится незнаю! Душа болит, детей жалко! Хочется утром просто не проснуться, останавливают только детки, я его очень сильно люблю! ПОМОГИТЕ ПРОШУ!!!!!!!!!

Edward 09.06.2009 06:06

ЗДРАСТВУЙТЕ! ПОМОЛИТЕСЬ СВЯТЫМ МУЧЕНИКАМ - ГУРИЮ, САМОНУ И АВИВУ. ИМ ЕДИНЫМ МОЛЯТСЯ *об устранении семейных неурядиц.(F)

Edward 09.06.2009 06:08

Несмы бо достойни нечистыми устами призывати великолепое имя Создателя нашего, аще не вы, святии мученицы, за ны ходатаи будете; сего ради к вам прибегаем и предстательства вашего пред Господем о нас просим. Такожде избавите нас от глада, потопа, огня, меча, нашествия иноплеменных, междоусобныя брани, смертоносныя язвы и всякаго душепагубнаго обстояния. Ей, страстотерпцы Христовы, устройте нам молитвами вашими вся благая и полезная, да благочестно житие временное прешедше и кончину непостыдну стяжавше, удостоимся теплым заступлением вашим со всеми святыми одесную Правосуднаго Бога Судии стати, и Того непрестанно славити со Отцем и Святым Духом во веки. Аминь.

Edward 09.06.2009 06:08

Молитва мученикам и исповедникам Гурию, Самону и Авиву ( Об устранении семейных неурядиц):
О, преславнии мученицы Гурие, Самоне и Авиве! К вам, яко скорым помощникам и теплым молитвенникам, мы, немощнии и недостойнии, прибегаем, усердно моляще: не презрите ны, во многая беззакония впадшия и по вся дни и часы согрешающия; наставите на путь правый заблудшия, исцелите страждущия и скорбяшия; соблюдите ны в непорочнем и целомудреннем житии; и якоже древле, тако и ныне покровители супружеств пребудите, в любве и единомыслии сия утверждающе и от всех злых и бедственных обстояний избавляюще. Защитите, о многомощныя исповедницы, вся православныя христианы от напастей, злых человек и козней демонских; оградите я от нечаянныя смерти, умоляюще Всеблагаго Господа, да великия и богатыя милости нам, смиренным рабом Своим, пробавит.

Edward 09.06.2009 06:10

Здраствуйте Елена! Крестить ребенка можно любым именем, Вы можете взять церковный календарь, и выбрать по нем любое имя, желательно ближе ко дню рождения, в противном случае священник сам выберит православное имя.(F)

Текущее время: 23:04. Часовой пояс GMT +4.